MaunoVanhala Hallitus sekoaa SOTE:en

EU-vaalit - tietääkö kansa mistä äänestää??

Minua ihmetyttää se, että tietääkö kansa todella mistä EU-vaaleissa on kysymys. Meille on syötetty lähinnä liittovaltiokehitystä ja pankkiunionia, mutta ymmärrämmekö todella, mitä niistä seuraa. Ei kai mitään fantastista? Presidentti Niinistö toivoi uudenvuodenpuheessaan rehellisyyttä, ja nyt olisi aika kysellä sen perään. Olisikohan kellokkaiden aika kertoa kansalle, mistä EU-vaaleissa todella äänestetään.

Perussuomalaiset ovat nostaneet kampanjoinnissaan esille sen tosiasian, että EU tasolla tehdyt päätökset vaikuttavat elämäämme myös ruohojuuritasolla. Harva vain tietää, kuinka! Liittovaltiokehitys pidemmälle mennessään johtaa esimerkiksi siihen, että sosiaaliturvajärjestelmät on yhteensovitettava koko EU:n tasolla. Olemmeko valmiita purkamaan oman sosiaaliturvajärjestelmämme, joka takaa suomalaiselle perustoimeentulon?? On itsestään selvää että suomalaislle integraatio on heikennystä nykyiseen sosiaaliturvaverkkoon. 

Olemmeko valmiita purkamaan terveydenhuoltojärjestelmämme ja siirtymään kansainvälisten firmojen tarjoamaan yksityiseen palvelutuotantoon??  Sehän on seurauksena pitkälle menevässä liittovaltiokehityksessä, joka ohjaa vapaaseen kilpailuun ja sisämarkkinoihin. Suomen hyvinvointiyhteiskunta ei voi säilyä eheänä Euroopan ytimen ajaessa omia terveydenhuollon järjestämismallejaan koko yhteisön alueelle. Se tarkoittaa vakuutuspohjaiseen rahoitukseen siirtymistä ja yksityistä palvelutuotantoa. Olemmeko siihen valmiit?

EU:n tiivistyessä myös peruspalveluissa yhä suurempi taloudellinen vastuu siirtyy kansalaisille, eli ainoastaan rahalla saa lääkärinvastaanoton tai hammaslääkärin ajan. Jo nyt hirmuinen nuorisotyöttömyys ajaa alinta sosiaalista kolmannesta pitkäkestoiseen kurjuuteen. Ja mitä tapahtuu, jos perusturvaverkko sosiaaliturvan integraation takia rapautuu??

Yksi on ainakin varma eli terveyden edistäminen ja kansantautien ehkäisy jäävät tässä kehityksessä mopen osaan. Seuraa sairauspommi jota Hesarin sunnuntainumeron jutussa oli hyvin kuvattu tapahtuvaksi Kreikassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Aki Mönkkönen

Kansan ei pidä kuunnella ainakaan EU-seireenien lauluja, kuten Stubb, Katainen, Urpilainen jne. Heidän lojaliteettinsa kohdistuu vain ja ainoastaan siihen suuntaan. Samanlaisia on ollut joskus aikaisemminkin Suomessa, muistelen että 70-luvulla. Ohjeita kyseltiin tietyltä taholta, aina presidentin vaaleja myöten-> Finlandisierung.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tästä linkistä voi lukea, mitkä ovat europarlamentin todelliset oikeudet eli mistä asioista siellä ihan oikeasti päätetään http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/fi/d...

Käyttäjän MaunoVanhala kuva
Mauno Vanhala

Euroopan Komissio on halunnut jakamatonta toimivaltaa kaupan ja rahavallan lisäksi myös terveyspalveluihin, mutta onneksi Parlamentti sai jarrutettua asian nykyiselleen.
Mutta nykyiselläänkin vapaa liikkuvuus, kilpailusäännöt ja sisämarkkinoihin pyrkiminen näkyvät ihmisten arjessa. Julkiset palvelut on saatettu kilpailutuksen alle ja vaikkapa Kolarin kunnan teiden lumenauraus pitää kilpailuttaa. Vaikka paikkakunnan pienyrittäjä on tuottanut palvelut vuosikausia ja osaa hommansa. Seurauksena Kolarissa voi aurata teitä ensikatsomalla halpa eteläsuomalainen yrittäjä mutta jonka koneet hyytyvät 40 asteen pakkasessa ja 1,5 metrin hangessa. Sama koskee terveydenhuoltopalveluita jotka voittaa yleensä monikansallinen yritys ja se tarjoaa sitten pakkasessa hyytyvän eteläisen kandin, joka lähettelee potilaita labraan ja keskussairaalaan moninkertaisesti vanhaan lääkäriin verrattaessa. Etenkin kokonaisulkoistukset tulevat olemaan kohtalon paikka julkiselle terveydenhuollolle.
Tuon linkin lukeminen ei paljasta sitä totuutta, että budjettivallan siirto Brysseliin, sisämarkkinapolitiikka, pankkiunioni ja Euroopan integraatiokehitys johtavat kaikki yhdessä myös sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmien samankaltaistamiseen. Se tarkoittaa meillä yksityistämistä, kansanterveystyön rapautumista ja sairauskeskeistä terveydenhuoltopolitiikkaa.

Toimituksen poiminnat