MaunoVanhala Hallitus sekoaa SOTE:en

Kaikki blogit puheenaiheesta EU ja julkinen sektori

Kuka uskoo kuka ei ilmastonmuutokseen

Ilmastonmuutoksesta ei enää käydä muuta keskustelua kuin, että lämpeneminen täytyy saada rajattua 1,5 °C. Enää ei saisi lämmetä kuin 0,5 °C.

Julkisen sektori ongelma on se itse

Ajat ne muuttuvat: enää ei ole olemassa työpaikkoja, joissa saattoi työskennellä työuransa eläkkeelle saakka. Elämme maailmassa, jossa tulos, tehokkuus sekä proaktiivinen ote ovat itsestään selvyyksiä. Yksityinen sektori on jo uuteen aikaan siirtynyt askel asteittain, eikä muutos ole aiheuttanut rajuja shokkireaktiota. Mutta julkisella sektorilla asiat ovat toisin. Se on kuin olisi talviunilta säpsähtäen herännyt.

 

Yhteistyötä, NYT!

Yhteistyössä on voimaa! Tehdään maakunnasta parempi, yhdessä. Yhdistetään voimamme! Mutta miten? Yi kymmenen vuotta elinkeino- ja yrittäjäkenttää monelta kantilta seuranneena olen huolissani tilanteestamme.  Etenkin Keski-Suomessa vaikuttaa olevan ilmapiiri, jossa lähes joka taho on kuppikuntaantunut omiin poteroihinsa. Yhteistyöstä puhutaan kyllä jokaisessa juhlapuheessa, mutta todellinen yhteistyö on aivan lapsen kengissä. ­Ihmiset ovat luovuttaneet molemmilla puolilla, kun ei jaksa päätään seinään aina hakata.

Juuri näin se menee

"Maaperää valmistellaan uusliberaalille ´parannukselle´ eli eläkkeiden ja terveydenhuoltomenojen leikkaamiselle, eläkeiän nostamiselle ja julkisen omaisuuden myynneille, jonka jälkeen uudet omistajat voivat asentaa maksuluukun kaiken - teistä kouluihin - kupeeseen. Uusi termi on ´vuokran uuttaminen´ (rent extraction)." Verotulojen korvaaminen jatkuvalla velanotolla maksetaan nyt takaisin liisaamalla tai myymällä julkisia omistuksia.

Miksi politiikkaa on tehtävä uudella tavalla?

Tämä kirjoitus jatkaa eilistä, lisasounio.com -sivuston blogissa, julkaistua kirjoitusta:

EU-vaalit - tietääkö kansa mistä äänestää??

Minua ihmetyttää se, että tietääkö kansa todella mistä EU-vaaleissa on kysymys. Meille on syötetty lähinnä liittovaltiokehitystä ja pankkiunionia, mutta ymmärrämmekö todella, mitä niistä seuraa. Ei kai mitään fantastista? Presidentti Niinistö toivoi uudenvuodenpuheessaan rehellisyyttä, ja nyt olisi aika kysellä sen perään. Olisikohan kellokkaiden aika kertoa kansalle, mistä EU-vaaleissa todella äänestetään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä